Om en bij de 8,5 miljoen euro, dat heeft Ajax betaald aan KV Mechelen voor Hassane Bandé. De 19-jarige Burkinees speelde nog maar een jaartje in België en kreeg al meteen een contract aangeboden uit Amsterdam. Een heus prijskaartje hing er wel aan vast, Ajax-legende Sjaak Swart denkt er het zijne van.

“Ik ken hem niet als speler, maar ik hoor zeggen dat hij een talent is. Van mijn vrienden in België heb ik wel gehoord dat Ajax te veel gaat betalen. Ik denk dat hij heel weinig waard is.” Dat zijn de kei harde woorden van Swart op bezoek bij Fox Sports. Tegenover hem zat Mechelen-coach Dennis Van Wijk. Hij had ook meteen zijn antwoord klaarstaan.

“Bandé kan op meerdere posities uit de voeten. Hij voetbalt recht naar de goal toe en heeft een goeie techniek. Maar hij komt uit Afrika en heeft geen opleiding gehad. Soms doet hij dingen waarvan je denkt: “Wat doet hij nu?” Goede dingen, maar ook rare dingen,” zegt de optimist Van Wijk.

En dan nu het standpunt van een supporter van KV Mechelen die Bandé het hele seizoen heeft gevolgd. Volgens mij heeft Bandé wel iets in zijn mars. Ik moet toegeven dat hij niet constant heeft gepresteerd, maar het is zelfs al een verrassing dat hij heeft gepresteerd. Die inconsistentie is te wijten aan het feit dat Bandé te veel druk op zich nam om KV Mechelen in eerste klasse te houden, wat tevergeefs mislukte. Hij is een ruw diamantje, het is nu aan Ajax nu om daar voorzichtig mee om te springen.

Advertenties