In Leuven zijn de Red Flames niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Portugal. Na een doelpunt in de extra tijd leken de Belgische dames op weg naar een nipte overwinning, maar een penalty in het absolute slot besliste daar anders over.

Den Dreef in Leuven was aardig volgelopen voor de komst van de Portugese vrouwen. De meer dan 7.000 fans, een recordopkomst, zorgden voor een aangename sfeer in een matige eerste helft.

Kansen bleven lange tijd uit, maar vlak voor het rustsignaal trilden de netten dan toch. Jaques tikte de bal voorbij de bezoekende doelvrouw, maar haar goal werd afgekeurd voor buitenspel. 0-0 was de logische ruststand.

Bondscoach Ives Serneels bracht na de rust de jonge Davinia Vanmechelen en die zorgde meteen voor meer vuur in de wedstrijd. Na vijf minuten in de tweede helft kreeg de thuisploeg dé kans om de score te openen. Wullaert ging neer in de zestien en kreeg een strafschop, ze ging zelf achter de bal staan, maar trapte op de paal.

Bloedstollend slot

Na de misser schakelden beide ploegen een versnelling hoger dan in de eerste helft, grote kansen bleven wel uit. De wedstrijd barstte pas echt los in de slotfase. Op een hoekschop van Wullaert in de eerste minuut van de blessuretijd, kopte verdedigster De Caigny de 1-0 binnen.

De drie levensbelangrijke punten leken binnen, maar dat was buiten de Portugezen gerekend. Eén aanval kwam er nog, doelvrouw Odeurs werd geklopt en verdigster Davina Philtjens zag geen andere optie dan de bal met de handen van de lijn te houden. Een rode kaart en een penalty waren het logische gevolg. Silva deed wat Wullaert niet kon: scoren vanop de stip.

Met een punt schieten beide teams weinig op. Dinsdag 17 april trekken de Red Flames naar leider Italië, daar kan maar beter gewonnen worden met het oog op het WK van 2019 in Frankrijk.

Advertenties