Zaterdagavond kan RWDM kampioen worden in de Tweede Klasse A (ACCF) bij de amateurs. Als de volksclub uit Molenbeek de uitwedstrijd tegen Olympic Charleroi weet te winnen, is promotie naar de hoogste amateurreeks een feit. Ook als het morgenavond onverhoopt mis zou gaan, kan de titel RWDM in de resterende competitiewedstrijden eigenlijk niet meer ontglippen.

Met nog vier wedstrijden op het programma, bedraagt de voorsprong van RWDM op naaste belager FC Luik maar liefst tien punten. De club uit Sint-Jans-Molenbeek is al het hele seizoen ongenaakbaar. Van de 24 gespeelde wedstrijden won het er 22. Slechts één maal werd gelijkgespeeld en één keer verloren. Het doelsaldo is veelzeggend: 73 doelpunten voor en slechts 17 tegen. Gemiddeld scoort RWDM dus drie doelpunten per wedstrijd.

De enige nederlaag van het seizoen dateert al weer van 11 november 2017. Uitgerekend tegen……Olympic Charleroi. In het Molenbeekse Edmond Machtensstadion werd het toen 0-1 voor les Dogues.

RWDM weet zich zaterdagavond gesteund door maar liefst 1.500 supporters. Verdeeld over elf bussen en een onbekend aantal personenauto’s zakken zij af naar Henegouwen. Vergezeld door bevriende supporters van Sporting Charleroi houdt men vanaf een plaatselijke pub vervolgens een corteo richting Stade de la Neuville.

“Als de titel binnen is, roepen we de supporters op om naar Molenbeek te komen. De club trakteert dan een aantal vaten” – voorzitter Thierry Dailly tegen Bruzz

Twee weken geleden werd het kampioensfeest noodgedwongen uitgesteld. RWDM had toen al kampioen kunnen worden. Bij winst tegen Waremme en bij puntenverlies van runner up FC Luik tegen Charleroi zou de titel een feit zijn. RWDM deed wat het moest doen, maar FC Luik, dat in de competitie twee keer door de Molenbekers werd verslagen, won met 4-1 tegen Olympic Charleroi. Geen feest in eigen stadion dus.

Zaterdag volgt de herkansing. Als RWDM wint, is het kampioen. Als er wordt verloren of gelijkgespeeld, is het resultaat van Durbuy-Luik van belang. Als Luik punten laat liggen, is RWDM hoe dan ook kampioen.

Racing White Daring Molenbeek bestaat in zijn huidige vorm sinds 2015. Door de overname van het stamnummer van Standaard Wetteren werd onder het motto “RWDM47, a legend never dies” de voormalig landskampioen nieuw leven ingeblazen. Na enige strubbelingen speelt de club ook weer in het vertrouwde Edmond Machtensstadion. Omhoog gestuwd door haar hondstrouwe supportersschare is de club uit Molenbeek bezig met een ware opmars.

“RWDM is een club met een ziel, daar hou ik van. Ik wil met de club een stap hoger gaan. Mijn contract loopt eind dit seizoen af, maar ik zou graag blijven. Zeker drie seizoenen, om iets stevigs neer te zetten en mijn voetbalvisie over te kunnen brengen” – trainer Drazen Brncic in Le Sud.

Na de hervorming van het prof- en amateurvoetbal in België werd RWDM voor het seizoen 2016/2017 ingedeeld in de derde amateurklasse. Daar werd de club meteen kampioen (door een beter doelsaldo dan US Rebecquoise). Nu, in haar eerste seizoen in de tweede amateurklasse, stoomt de ploeg onverstoorbaar door naar het hoogste amateurplatform.

Na vorig jaar Eendracht Aalst krijgt het speelveld in Eerste Amateurklasse er met RWDM in ieder geval weer een club van kaliber bij.

Advertentie