Het WK in 2022 gaat wellicht ook al met 48 landen gespeeld worden. Eerder werd al besloten ieder WK vanaf 2026 in plaats van 32- met 48 landen gespeeld gaat worden, maar de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft nu voorgesteld de regeling ook bij het WK van 2022 in Qatar al toe te passen.

Volgens de BBC zou deze eventuele aanpassing kunnen betekenen dat het WK in meer Arabische landen uit de Perzische Golf gespeeld gaat moeten worden. Het zal daarbij dan gaan om Saudi-Arabië, Koeweit, Irak, Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en/of Bahrein. Bij het voorstel werd namelijk ook aangegeven dat er in totaal 12 stadions gebouwd zouden moeten worden, waar er momenteel “slechts” 8 gebouwd worden. Gesprekken met het organiserende land Qatar over dit voorstel zouden achter de schermen ook al gevoerd worden.

Gianni Infantino, de president van de FIFA, ziet het idee wel zitten: “Het lijkt me een heel interessant idee. We moeten het serieus gaan bestuderen en als het dan mogelijk blijkt: waarom niet? Ik geloof heel erg in het uitbreiden (van het aantal landen), omdat ik er van overtuigd ben dat het goed is voor de ontwikkeling van het voetbal. Dat is ook de reden dat we het al voorgesteld en geaccepteerd hebben voor 2026.”

Advertenties