Eintracht Frankfurt-trainer Niko Kovac neemt vanaf volgend seizoen de leiding over bij grootmacht Bayern München. De in Berlijn geboren Kroaat is pas ruim 2 jaar in dienst bij Eintracht, maar laat zijn ploeg vooral dit seizoen zeer goed draaien. De club staat momenteel op een keurige 5de plek.

Bayern neemt daarmee afscheid van Jupp Heynckes. De 72-jarige oefenmeester maakte Bayern dit seizoen voor de 4de keer in zijn carrière Duits kampioen, maar tekende in oktober 2017 slechts een contract tot het einde van dit seizoen. De Rekordmeister kan met Heynckes dit seizoen ook nog de Champions League winnen. De club neemt het in de halve finale op tegen Real Madrid. Ook de beker, waar de club het in de halve finale in opneemt tegen Bayer Leverkusen, staat nog op het spel.

Vanaf 1 juli neemt Niko Kovac de ploeg vervolgens over. De 46-jarige was als speler ook al in dienst bij Bayern. De club nam hem in 2001 voor 5,5 miljoen euro over van HSV. 2 jaar later vertrok hij destijds weer naar Hertha BSC. In zijn huidige tijd bij Eintracht Frankfurt staat Kovac bekend om zijn sterke tactische vermogen, spelend met meestal een 3 mans-verdediging. Opvallend is dat Kovac de afgelopen 2 jaar slechts 22,5 miljoen euro uitgaf voor in totaal 16 aanwinsten. Het is dus nog de vraag hoe hij met de dikke portemonnee van Bayern te werk zal gaan.

Advertentie