Fortuna Sittard neemt een uitverkocht uitvak mee naar Utrecht, voor mogelijk de laatste uitwedstrijd in de Jupiler League. De Limburgse club staat momenteel tweede, wat momenteel genoeg is voor directe promotie. Koploper Jong Ajax kan namelijk niet promoveren.

Met een voorsprong van twee punten kan Fortuna directe promotie vaststellen tegen Jong FC Utrecht. Dit scenario gaat alleen door als N.E.C. verliest van Jong AZ, de huidige nummer dertien in de Eerste Divisie.

Fortuna Sittard verkocht dit seizoen al meerdere uitvakken uit, zo onder andere naar De Graafschap, Go Ahead Eagles en Almere City FC. Echter zijn 1.200 uitsupporters wel een record dit seizoen, maar niet volledig in de Jupiler League. Sparta en Cambuur namen in hun kampioenswedstrijd respectievelijk 1.300 en 1.600 uitsupporters mee. Wel zullen er ongetwijfeld meer uitsupporters dan thuissupporters aanwezig zijn bij Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard.

Het duel begint vrijdag 20 april om 20.00 uur.

Advertentie