Na de recente nederlaag tegen Eredivisiekampioen PSV en het daarmee door sommigen bestempelde “verloren seizoen” van Ajax beginnen de buitenlandse clubs nu als een zwerm roofvogels op zijn sterspelers af te komen. De namen van Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong en David Neres komen daarin op dinsdagmiddag voorbij.

Zo zou FC Barcelona zich 2 dagen na het kampioenschap van rivaal PSV gemeld hebben bij De Ligt en De Jong. De nog altijd Spaanse grootmacht zou de spelers individueel gevraagd hebben naar hun interesse in een transfer en de eventuele al lopende gesprekken met andere clubs. Hoewel De Jong verder niet veel voorbij komt, doet De Ligt dat zeker wel. Zijn zaakwaarnemer schijnt al gesproken te hebben met Arsenal, Manchester United en Manchester City, terwijl Bayern München zelfs al een bod bij Ajax zou hebben neergelegd.

Een gelijkwaardige hoeveelheid interesse is er in Neres. Eerder werden vooral  Tottenham Hotspur, Manchester United en Arsenal genoemd,  maar nu voegen ook Internazionale en AC Milan zich toe aan het lijstje. Ajax zou aan een bedrag rond de 30 miljoen euro denken.

Vervolgens lijkt er ook eindelijk een uitweg te komen voor Ziyech, die al sinds de winterstop op zoek lijkt te zijn naar een nieuwe club. Zowel Everton, West Ham als Valencia zou de Marokkaanse spelmaker nu graag willen verwelkomen.