KV Mechelen heeft zonet zijn eerste grote uitgaande transfer sinds de degradatie afgerond. De Belgische linksachter Cobbaut vertrekt naar Anderlecht. De jonge international was bij alle topclubs zeer gegeerd, maar Anderlecht wist hem uiteindelijk te overtuigen. Hij tekent een contract voor vijf jaar.

Elias Cobbaut kon kiezen tussen verschillende topclubs om voor te spelen, maar uiteindelijk koos hij zelf voor Anderlecht. Het persoonlijke akkoord werd gisteren al afgesloten en vandaag werden de onderhandelingen afgerond. Met de transfer zou zo’n 2,5 miljoen euro zijn gemoeid, het prijskaartje dat Mechelen op zijn linksachter had geplakt.

De 20-jarige verdediger speelde zijn hele jeugdopleiding in Mechelen. De laatste jaren kreeg hij steeds meer kansen in de eerste ploeg en vorig seizoen speelde hij zo goed als alle wedstrijden. Ondertussen is Cobbaut ook al een vaste waarde geworden in de selectie van de Belgische U21. Opvallend: het is niet de eerste keer dat Anderlecht een linksachter haalt bij Mechelen. Ivan Obradovic was een paar jaar geleden ook een grote transfer voor beide clubs.

Advertentie