TRANSFER: Elias Cobbaut verhuist voor vijf jaar naar Anderlecht

KV Mechelen heeft zonet zijn eerste grote uitgaande transfer sinds de degradatie afgerond. De Belgische linksachter Cobbaut vertrekt naar Anderlecht. De jonge international was bij alle topclubs zeer gegeerd, maar Anderlecht wist hem uiteindelijk te overtuigen. Hij tekent een contract voor vijf jaar.

Elias Cobbaut kon kiezen tussen verschillende topclubs om voor te spelen, maar uiteindelijk koos hij zelf voor Anderlecht. Het persoonlijke akkoord werd gisteren al afgesloten en vandaag werden de onderhandelingen afgerond. Met de transfer zou zo’n 2,5 miljoen euro zijn gemoeid, het prijskaartje dat Mechelen op zijn linksachter had geplakt.

De 20-jarige verdediger speelde zijn hele jeugdopleiding in Mechelen. De laatste jaren kreeg hij steeds meer kansen in de eerste ploeg en vorig seizoen speelde hij zo goed als alle wedstrijden. Ondertussen is Cobbaut ook al een vaste waarde geworden in de selectie van de Belgische U21. Opvallend: het is niet de eerste keer dat Anderlecht een linksachter haalt bij Mechelen. Ivan Obradovic was een paar jaar geleden ook een grote transfer voor beide clubs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s