“Mohamed Salah is on fire”, dat maakte de Egyptenaar woensdag nog maar eens duidelijk. Heel de voetbalwereld spreekt vol lof over de aanvaller van Liverpool. De vraag is: wie houdt Salah dit seizoen nog tegen?

Eén woord om de prestatie van Salah van dinsdagavond te beschrijven: fenomenaal! En zo gaat het al een heel seizoen. Tijdens de Champions League-wedstrijd van woensdagavond was hij goed voor 2 goals en 2 assists. Daarmee staat de teller al op 43 doelpunten en 15 assists in 47 wedstrijden.

Heel de voetbalwereld spreekt over de prestatie van Salah: De Britse krant Daily Mail spreekt over ‘The Mo Show’, terwijl La Gazzetta dello Sport schrijft: “Een wonder van de natuur”. Niet enkel de media zijn vol lof over Mohamed Salah, maar ook tal van analisten. Zo is onder andere Wesley Sonck helemaal in de wolken van ‘King Salah’: “Zijn grootste kwaliteit is die enorme versnelling. Hij kan die afstand afleggen, mensen passeren en hij houdt het hoofd ook nog koel om het overzicht te bewaren en doelpunten te maken.”

Maar natuurlijk was de prestatie van Salah niet eenmalig, hij is dit seizoen dé revelatie van de Premier League. Begin deze week werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Hij liet zo onder andere Kevin De Bruyne achter zich.

Advertentie