Commercieel directeur Jan van Halst vertrekt per direct bij FC Twente, dit naar aanleiding van de degradatie naar de Eerste Divisie. Van Halst werd eerder al ontheven uit zijn functie als technisch directeur, maar mocht aanblijven als commercieel directeur. Fred Rutten wordt genoemd als opvolger.

FC Twente degradeerde zondag, het verloor met 5-0 van Vitesse. Daarmee is degradatie naar de Eerste Divisie al één wedstrijd voor het einde definitief.

De Tukkers spelen nog wel, voor spek en bonen, tegen NAC Breda aankomende zondag. De Brabantse ploeg komt op bezoek bij FC Twente, maar is praktisch gezien al veilig. Roda JC moet in de laatste wedstrijd 3 punten inhalen, met daarnaast een doelsaldo van 10 minder dan NAC.

“Ik wist waar ik aan begon toen ik ruim twee jaar geleden instapte. De club hing aan een zijden draad, de financiën waren niet op orde en de organisatie was uitgehold. Dat het een megaklus zou worden is ook gebleken. Ondanks dat we op heel veel fronten goede stappen voorwaarts hebben gezet – met betrekking tot de organisatie, de financiën en het puinruimwerk dat is verricht – is het dit seizoen sportief niet goed gegaan. Dat doet mij ook vreselijk veel pijn en daar voel ik mij medeverantwoordelijk voor.” ~ Van Halst op de clubwebsite