Tahith Chong (18) is dinsdagavond uitgeroepen tot talent van het jaar bij Manchester United. Op het clubgala kreeg de jonge linksbuiten de Jimmy Murphy Award uitgereikt. De speler is international van Oranje onder 19.

Tahith Chong werd op zestienjarige leeftijd door de Mancunians weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. In Rotterdam behoorde hij al tot één van de grootste talenten van de club en tot nu toe verloopt de ontwikkeling van de jonge aanvaller ook aan de andere kant van de Noordzee zeer voorspoedig. Chong traint al regelmatig mee met de selectie van manager José Mourinho.

Hij wacht nog op zijn eerste speelminuten in de Premier League. “Het is een droom voor iedereen om in het eerste van Manchester United te spelen”, zei Chong. “Daar werk ik hard aan.”

David De Gea werd uitgeroepen tot speler van het jaar. De Spaanse doelman won de Sirr Matt Busby Award al voor de vierde keer in vijf jaar. Hij passeert hiermee recordhouder Cristiano Ronaldo.