Japan en Qatar mogen deelnemen aan de Copa América

De organisatoren van het Zuid-Amerikaanse landentoernooi geven sinds 1993 bij elke editie een wildcard aan twee landen. Dit gaat meestal om landenteams uit Midden- of Noord-Amerika, zo is Mexico normaal gezien altijd van de partij. In de zomer van 2019 krijgen Japan en Qatar de kans om deel te nemen aan het toernooi in Brazilië.  

Tien landen kan je moeilijk onderverdelen in groepen. Bijgevolg kiest de organisatie van de Copa América steevast voor 12 teams, waaronder twee uitgenodigde. Meestal gaat het om landen als Mexico, de VS en Costa Rica, maar volgend jaar zullen Japan en Qatar in actie komen.

Voor Japan is het de tweede keer: ook in 1999 waren ze van de partij. Voor Qatar wordt het groot toernooi nummer één, wat de grootste reden wordt genoemd van hun deelname. In 2022 organiseert Qatar namelijk het Wereldkampioenschap, wat toernooi-ervaring kan dus een grote hulp zijn voor het onervaren voetballand.

Het toernooi start op 14 juni 2019. Chili won de vorige twee edities.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s