Zondagmiddag staat met Club Brugge – Anderlecht een onvervalste klassieker op het programma. Voor Anderlecht lijkt het de match van alles of niets te zullen worden, want hoewel je geen stevige titelambities zal horen weerklinken vanuit het Astridpark, dromen de Brusselaars toch nog stiekem van die felbegeerde 35ste landstitel. Weet Club echter zondag het laken naar zich toe te trekken, dan lijkt het doek over deze play-offs definitief te zijn gevallen.

Dat de titelstrijd schijnbaar toch nog spannend lijkt te gaan worden, heeft natuurlijk alles te maken met de 3-1-thuisoverwinning van Anderlecht vorige week tegen Charleroi, waardoor RSCA tot op vijf punten van de leider is geslopen. Een eventuele overwinning op het veld van de aartsrivaal zou de kaarten voor het eerst in deze nacompetitie écht stevig door mekaar kunnen schudden. Een makkelijke opgave wordt het allerminst voor paars-wit, want het is van de 1-4 in 2015 geleden dat het nog kon winnen in Jan Breydel, meteen ook de laatste thuisnederlaag van Club in de vaderlandse competitie. Blauw-zwart zal zondag opnieuw hopen op haar stevige thuisreputatie te kunnen teren om Anderlecht zo op afstand te houden. Op afstand te houden, want een eventueel gelijkspel hoeft voor Club geen drama te betekenen met de eindstreep stilaan in zicht. Al zullen de troepen van Leko weinig waarschijnlijk vrede kunnen nemen met een remise en vol voor de zege gaan, ware het alleen nog maar om zo alle mogelijke twijfels weg te nemen.

Geen Limbombe

Op de persconferentie van vrijdag hoopte coach Ivan Leko, op de langdurig geblesseerden Decarli en Vermeer na, op een volledig fitte kern kunnen rekenen. Daar is na de zaterdagtraining verandering in gekomen, want Anthony Limbombe is na een controlescan in het UZ in Gent niet fit bevonden om zondag te spelen. Een voetblessure die hem eerder al aan de kant hield in de uitwedstrijd tegen Gent, speelt hem opnieuw parten. Een fameuze streep door de rekening van Leko, want de spoeling op links is na Nieuwjaar vrij dun na het vertrek van De Bock en de belabberde prestaties van youngster Touba en winteraankoop Tomecak. Hierdoor zal de Senegalees Krépin Diatta naar alle waarschijnlijkheid de linkervleugel voor zijn rekening nemen.

Terugkeer van Teodorczyck, terugval voor Onyekuru

Bij Anderlecht lijkt de kans dat Onyekuru morgen zijn comeback zal maken zeer klein. Hein Vanhaezebrouck had gehoopt Onyekuru te kunnen inzetten als vervanger van de geschorste Saief, maar de Nigeriaan kende deze week op training een terugval in nasleep van de zware knieblessure die hem dit seizoen maanden aan de kant hield. Doordat mogelijke alternatieven als Obradovic en Chipciu geblesseerd zijn, lijkt Massimo Bruno zijn kans te gaan krijgen op de linkerflank. Voorts lijkt ook voor verdediger Kara de clash van zondag nog te vroeg te komen. Hij trainde vrijdag weliswaar een uur met de groep mee, maar oogde achteraf zeer vermoeid. Lukasz Teodorczyck is na het plotse overlijden van zijn broer wel opnieuw inzetbaar. Vanhaezebrouck wacht de mentale toestand van zijn Poolse spits af om definitieve knopen door te hakken, maar alles wijst erop dat Teodorczyck zondag diep voorin zal postvatten ten koste van Ganvoula.

Club Brugge Cercle Brugge
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.