Op de laatste speeldag van de Bundesliga werd er nog fel gestreden voor het behoud. Het ging nog tussen Wolfsburg en Hamburg om de laatste plaats voor de rechtstreekse degradatie te vermijden. Uiteindelijk is het toch Hamburger SV geworden dat samen met Köln rechtstreeks naar de tweede klasse degradeert.

Wolfsburg en Hamburg speelden hun laatste wedstrijd in eigen huis, respectievelijk tegen Köln en Borussia Mönchengladbach. Hamburg kon wel winnen, maar dat was op het einde van de rit niet voldoende. Wolfsburg won ook zijn wedstrijd, waardoor Hamburger SV degradeert na 54 jaar in de Bundesliga. Wolfsburg speelt nog play-offs tegen tweedeklasser Kiel voor het behoud.

Het is geen verrassing dat Hamburg nu degradeert. De club scheert al een aantal jaar geen hoge toppen meer in de hoogste klasse. De laatste seizoenen heeft het zelfs constant moeten strijden tegen de degradatie. Nu is dat na een indrukwekkende 54 jaar toch een feit geworden.

Advertentie