Het seizoen zit er bijna op, de voorlaatste speeldag is gepasseerd en dus mogen we ook nog een voorlaatste keer een speler van de week uitkiezen. Deze eer is weggelegd voor Genk-speler Ally Mbwana Samatta, de Tanzaniaan die in vorm is met drie goals in vier wedstrijden.

Genk haalde afgelopen zondagavond uit tegen Charleroi en won met 4-1. Ally Samatta was een sleutelfiguur in de wedstrijd met twee goals. Hij opende de score door een krachtige kopbal geplaatst binnen te koppen op een voorzet van Pozuelo. Samatta zorgde ook voor de 3-1. Hij strafte een fout van de Charleroi-verdediging af en plaatse de bal netjes voorbij Penneteau. Ook zijn harde werk viel op. Drie dagen eerder bezorgde Samatta Genk ook al een punt in de wedstrijd tegen KAA Gent, die op 1-1 eindigde.

Ook Clinton Mata speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen, en dat uitgerekend tegen zijn ex-club. De toekomst van Mata oogt nog onzeker, maar daar liet hij op het veld niets van zien. Hij was bijna overal op het plein, zat overal goed tussen, bijna alle voorzetten op de rechterflank kwamen van de Angolese Belg. Zondagavond zal Mata waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd spelen voor Racing Genk, en dat op het veld van Anderlecht, waar Genk nog zal strijden voor de vierde plek.

Advertenties