In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer is NAC Breda uitgekomen bij Excelsior-coach Mitchell van der Gaag. De 46-jarige oefenmeester stond de afgelopen twee seizoenen aan het roer bij de Kralingers. 

NAC en van der Gaag hebben een akkoord bereikt voor twee seizoenen, met een wederzijdse optie van nog een extra jaar. Tegenover de pers heeft van der Gaag laten weten dat hij uitkijkt naar deze nieuwe uitdaging: “Met deze overgang naar NAC heb ik de nieuwe uitdaging gevonden die ik zocht. De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club, dat vind je in Nederland niet zo snel. Deze club leeft gigantisch en staat er goed op in de rest van Nederland.”

Een verrassing is de overgang van de geboren Zutphenaar niet te noemen, eerder werkte van der Gaag al samen met Hans Smulders, de technisch directeur van NAC, bij FC Eindhoven. ” Hij is een natuurlijke leider die werkt vanuit duidelijke kaders, garant staat voor veel trainingsarbeid en een goede visie heeft op het trainersvak”, aldus Smulders.

Voor Excelsior, waar van der Gaag dit seizoen elfde mee eindigde, was hij hoofdtrainer van de Portugese clubs Marítimo Funchal en Belenenses, waarna hij hoofdtrainer was van het Cypriotische Ermis Aradippou. Daarna keerde hij terug op Nederlandse bodem als trainer van FC Eindhoven, Excelsior Rotterdam en vanaf het nieuwe seizoen dus NAC Breda.

Een bijzonder detail is het feit dat Mitchell van der Gaag de vader is van Jordan van der Gaag, die speelt in NAC Breda onder 19. Wellicht dat hij zijn zoon ergens in de komende twee seizoenen laat debuteren voor het eerste.

Advertentie