Na de 1-3-nederlaag tegen Standard haalde Hein Vanhaezebrouck stevig uit naar Sa Pinto. De trainer van Anderlecht beschouwt de Portugees niet langer als een collega. Sa Pinto reageerde als volgt: ‘Vanhaezebrouck is de slechtste trainer in 99 jaar Clasico-geschiedenis’. Wij kijken even naar de statistieken die beide heren dit seizoen voorleggen. 

Als we enkel naar de onderlinge ontmoetingen kijken, zien we dat beide teams 4 keer tegenover elkaar stonden met de twee trainers allebei aan het roer: in Brussel werd het 0-1 en 1-3, op Sclessin 3-3 en 2-1. Drie overwinningen van Sa Pinto, één gelijkspel.

We kunnen ook kijken naar het gemiddelde aantal punten per wedstrijd. Ook daar komt de Portugese coach als winnaar uit de bus met een score van 1,76. Hein moet tevreden zijn met 1,57.

Aad De Mos over de laatste ontmoeting: “In die thuismatch tegen Standard werd hij (Vanhaezebrouck, red.) zelfs tactisch geklopt door Ricardo Sa Pinto. Voor mij behoort hij dan ook maar tot de subtop onder de Belgische coaches”.

Advertentie