Thomas Buffel is geen speler meer van KRC Genk. Buffel, die inmiddels 9 seizoenen bij Genk actief is, verlengt zijn contract niet. Het is niet zeker of dit het einde van Thomas Buffel als voetballer is, want Genk bood hem een functie binnen de club aan.

388 wedstrijden, 59 goals en 74 assists: dat zijn de statistieken van Thomas Buffel bij KRC Genk. Hij haalt dus net niet de kaap van de 400 wedstrijden bij de Limburgers. Buffel was na de transfer van Jelle Vossen ook de Genkse kapitein.

Het bestuur bood Buffel een functie aan om nog actief in de club te blijven zoals andere iconen als Domenico Olivieri, Wesley Sonck en Koen Daerden. Dit om bij te dragen aan het fundament van de club, namelijk de jeugdacademie. Of Buffel hier mee instemt, is nog onduidelijk.

Wat wel zeker is, is dat er een galawedstrijd komt voor de Genkse kapitein. Daarover wordt er in de toekomst nog gecommuniceerd door de club.

Buffel
Buffel zal geen officiële wedstrijden meer afwerken in dit shirt.

 

Advertentie