Het uit de Franse eerste klasse gedegradeerde FC Metz koopt Matthieu Dossevi van Standard. Eerst leek het erop dat dit financieel niet zou lukken, maar nu slaagden Les Grenats er toch in om 3 miljoen euro op te hoesten voor de 30-jarige flankspeler. 

Metz degradeerde uit de Ligue 1, maar dat was zeker niet de schuld van Matthieu Dossevi. Hij groeide meteen uit tot een absolute sterkhouder en strooide heel het seizoen met assists. Met 11 stuks moet hij enkel Depay, Payet en Neymar (13) voor zich dulden en evenaarde hij het aantal van Thauvin. Jongens als Mbappé, Lemar en Fekir zijn achter hem terug te vinden op het assistslijstje.

Door de degradatie leek het erop dat Metz de optie niet kon lichten omwille van de financiële regelgeving, hoewel een eventuele doorverkoop sowieso voor winst zou zorgen. Het is niet duidelijk of die doorverkoop er meteen gaat komen. Bordeaux en Levante zouden €5.000.000 willen betalen voor de winger, maar het is niet duidelijk hoe concreet die interesse precies is.

Naast de aankoopsom van 3 miljoen euro, zou Standard ook nog 20% van de doorverkoopprijs krijgen. De kans bestaat dus dat de Rouches nog één miljoen euro extra op de rekening mogen bijschrijven.

Indien FC Metz erin slaagt Dossevi, die voor 2 seizoenen tekende, in de selectie te houden, maken ze in elk geval aanspraak op de titel in de Ligue 2 volgend seizoen.