De Standardsupporters halen opgelucht adem: Mehdi Carcela blijft. Granada verhuurde het Luikse jeugdproduct al enkele maanden aan de Rouches, gisterenavond raakte bekend dat de aankoopoptie gelicht is. Standard betaalt €2.500.000 aan de Spaanse club, Carcela tekent tot juni 2021. 

Mehdi Carcela bracht vanaf januari de laatste impuls die Standard nodig had om successen te boeken. Het grote doel, play-off 1 halen, werd bereikt. Daarnaast won het team ook nog de Croky Cup en groeide het uit tot de beste ploeg van PO1. Met 21 op 30 stegen ze van de 6e naar de 2e plek en zullen ze volgend seizoen in de Champions League-voorrondes te zien zijn.

In totaal speelde Carcela al 175 wedstrijden voor Standard. Vorig seizoen kwam hij 18 keer in actie, het dribbelwonder scoorde 6 keer en gaf 10 assists. De Marokkaan wordt nu al beschouwd als topfavoriet voor de Gouden Schoen.

De 28-jarige (29 in juli) Carcela gaat met Marokko naar het WK. Hij zal het in de groepsfase opnemen tegen Spanje, Portugal en Iran.

Opmerking : zoals jullie weten, gebruiken we het woord TRANSFER enkel als het bevestigd is door de club, dat is voor ons de enige echte officiële bron. In dit geval heeft de speler het zelf bevestigd op Twitter, vandaar publiceren we dit bericht voor de bevestiging van Standard of Granada. Update: Standard bevestigde het ook.

Hierdoor weten we ook dat hij hoogstwaarschijnlijk niet meteen verkocht zal worden, al kan een geweldig WK misschien wel de aanleiding zijn voor een monsterbod.

Advertentie