Zinédine Zidane heeft donderdagmiddag laten weten zijn club Real Madrid te gaan verlaten. Het contract van de Fransman liep nog door tot 2020, maar de trainer heeft besloten nu al te vertrekken.

 Zo liet hij weten in een op het laatste moment aangekondigde persconferentie. “Ik heb de beslissing genomen om volgend seizoen niet door te gaan als hoofdtrainer van Real Madrid. Ik weet dat het een vreemd moment is, maar ik denk dat dit het beste voor iedereen is. De club heeft verandering nodig na 3 jaar.”, zo liet Zidane tijdens de persconferentie weten.

Sinds zijn komst naar het eerste elftal in januari 2016 wist de 45-jarige Zidane een hoop prijzen te pakken met zijn ploeg. De club werd in die tijd namelijk 1 keer Spaans kampioen, 1 keer Spaans beker-winnaar, 1 keer Spaanse Supercup-winnaar, 2 keer FIFA World Cup-winnaar, 2 keer UEFA Supercup-winnaar en natuurlijk alle 3 de seizoenen Champions League-winnaar.

De vervanger van Zidane is nog niet bekendgemaakt. Guti, trainer van Real Madrid Onder-19 en Mauricio Pochettino, trainer van Tottenham Hotspur, zijn de namen die op het moment voorbijkomen.