FC Barcelona laat op zijn website weten dat Samuel Umtiti vijf jaar langer blijft voetballen op Camp Nou. De Franse centrale verdediger speelt nog maar twee seizoenen bij de Spaanse kampioen en wordt nu al beschreven als het sleutelfiguur van de defensie. Daar wordt hij nu voor beloond.

In 2016 kwam Umtiti over van Olympique Lyon, waar hij zijn jeugdopleiding heeft doorlopen. Sindsdien heeft hij in twee seizoenen een landstitel en twee bekers verworven bij Barcelona. Umiti is nog maar 24 jaar oud en is nu al een blok beton in de verdediging van de Catalanen. Vorig seizoen speelde hij maar liefst 40 officiële wedstrijden.

Umtiti zit in de Franse selectie voor het WK in Rusland. Hij speelde zelfs de volle negentig minuten in de laatste oefenmatch van Frankrijk. Deze wonnen ze van Italië met 3-1.

Advertentie