Arsenal heeft de komst van Stephan Lichtsteiner dinsdagmiddag eindelijk bevestigd. Club en speler waren al een aantal dagen in gesprek en zijn nu eindelijk tot een overeenstemming gekomen.

De 34-jarige Lichtsteiner speelde sinds 2011 voor Juventus, dat hem destijds voor bijna 10 miljoen euro overnam van Lazio. Door de blessures van aanwinst Mattia De Sciglio wist Lichtsteiner afgelopen seizoen toch nog aardig wat minuten te maken, maar Juve liet hem weten volgend seizoen toch echt te gaan zoeken naar nog een extra rechtsback.

Lichtsteiner verlengde zijn contract daarom niet en maakt nu de transfervrije overstap naar Arsenal. Hij zal daar moeten gaan concurreren met Héctor Bellerín. De Zwitser tekende een contract voor 1 jaar en gaat met rugnummer 12 voor The Gunners spelen.

View this post on Instagram

🔴 #WillkommenStephan

A post shared by Arsenal Official (@arsenal) on

Advertentie