Go Ahead Eagles heeft opnieuw een aanwist binnen: Roland Baas komt naar Deventer. Eerder versterkte de club zich al met onder andere Julian Lelieveld, Jeroen Veldmate en Julius Bliek. Baas tekent een contract voor één seizoen.

De 22-jarige Bliek debuteerde in 2014 bij FC Groningen in het betaalde voetbal, waarna hij afgelopen seizoen onder contract stond bij Heracles Almelo. Het lijkt dus een stap terug, van Eredivisionist Heracles naar Go Ahead, dat één divisie lager speelt. Echter, tijdens het vorige seizoen hebben Stegeman (toen trainer Heracles, komend seizoen voor G. A. Eagles) en Baas een goede band opgebouwd:  “Hij gaf mij veel vertrouwen.”

De linksback komt met Go Ahead Eagles in een competitie met veel grote ploegen, waaronder FC Twente, Roda JC en Sparta. Desondanks heeft Baas vertrouwen in het behalen van de play-offs: ”Wat voor seizoen dit gaat worden? Na afgelopen seizoen zijn we denk ik verplicht aan alles en iedereen om er iets moois van te maken, de play-offs te halen. Maar daar moeten we zeker niet te makkelijk over denken. De Eerste Divisie is komend seizoen een soort halve Eredivisie, dus het wordt sowieso een kwestie van er vol voor gaan. Zelf hoop ik veel te spelen en zo mijn bijdrage te leveren aan een mooi seizoen.”

Advertentie