Wekenlang waren er geruchten dat Nabil Fekir Olympique Lyon zou verlaten en naar Liverpool trekken. De deal moest afgesloten worden voor het WK, zodat andere gegadigden geen interesse konden tonen als hij een geweldig WK zou spelen. De transfer leek dan eindelijk rond, maar gisteren zetten de clubs de gesprekken officieel stop.

Na zijn medische tests bleek dat hij niet volledig fit is door een knieblessure, twee jaar geleden opgelopen met een wedstrijd voor Frankrijk. Topclubs kopen enkel als ze 100% zeker zijn dat de speler in kwestie de competitie aankan – de Premier League is een zware competitie – vooraleer ze veel geld uitgeven.

Gefaalde medische tests, verrassend na een schitterend seizoen bij Lyon, dat verwacht dat hij volgend seizoen nog voor de club zal uitkomen. Enkel een aantrekkelijk bod van een andere grootmacht kan de Fransman nog op andere gedachten brengen.

Dit seizoen speelde hij 33x als aanvallende middenvelder:

– 19 doelpunten
– 7 assists

85,3% aan juiste passes gaf hem toch een redelijke kans om de opvolger te worden van Couthinho, maar dat gaat nu dus niet door.