Na het faillissement van K Lierse SK werden al de spelers vrije spelers. Enkele van deze jongens vonden reeds een nieuwe club, zoals onder andere Boussaid, Bourdin en Laurent. Ook enkele leden van de technische staf vonden reeds een nieuwe werkgever. Voor sommige spelers was het afwachten wat het vervolg zou zijn voor de club uit de Pallieterstad. Een van de oud-spelers heeft nu besloten om opnieuw te tekenen bij het vervolg met Oosterzonen, namelijk Yoni Buyens.

Yoni Buyens was afgelopen seizoen een van de meest verrassende transfers van Lierse. Nadat hij in het verleden de overstap had gemaakt naar KV Mechelen, was hij vijand nummer 1 in de ogen van vele supporters. En deze speler haalde Lierse toen toch binnen. Na een woelige start op het veld bewees Buyens toch dat hij alles wilde geven en dat hij een meerwaarde was voor de club, en liet hij zelfs merken dat hij echt wel een hart heeft voor de Pallieters.

Na het faillissement was het even wikken en wegen geblazen voor de 30-jarige middenvelder. Hopen op een club die hem zou willen aanwerven, of toch mee in het nieuwe project stappen? De keuze viel uiteindelijk dus toch op het nieuwe project, waar Buyens mee de weg naar het profvoetbal wil inzetten.

Momenteel heeft de nieuwe club nog geen zekerheid over de naam. Sterke man Van Thillo is ervan overtuigd dat de naamswijziging nog in orde zal komen, mits kleine aanpassingen. Feit is wel dat de club verderbouwt aan de toekomst.

Advertentie