PSV start vandaag (woensdag 13 juni 2018) de contractgesprekken met de 22-jarige rechtsback Denzel Dumfries van sc Heerenveen. De Friezen proberen op zijn beurt Sam Lammers van de Eindhovenaren te huren en Sherel Floranus van Sparta Rotterdam aan te trekken als vervanger van Dumfries.

Denzel Dumfries streek vorige zomer neer in Friesland en is afkomstig uit de Sparta-jeugd, alwaar hij zijn eerste stappen in het profvoetbal zette. De 22-jarige Rotterdammer en international van Aruba doorliep een sterk seizoen in het Abe Lenstra Stadion. In 33 Eredivisie-wedstrijden maakte hij 3 goals en gaf hij 8 assists af. PSV lijkt de rechtsachter voor een bedrag van €5.500.000 naar Eindhoven te halen, dat terwijl sc Heerenveen afgelopen zomer slechts €750.000 aan Sparta overmaakte.

Sam Lammers (21) heeft zelf aangegeven dat zijn voorkeur voor een verhuur bij sc Heerenveen ligt. De centrumspits heeft de Eredivisie-clubs voor het uitkiezen: Heracles Almelo, VVV-Venlo, FC Emmen, NAC Breda en PEC Zwolle hoopten de Tilburger te kunnen huren van de landskampioen. Na een gesprek met de nieuwe sc Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink lijkt Lammers definitief voor Friesland te kiezen.

Tevens heeft Olde Riekerink al een vervanger voor Denzel Dumfries op het oog. De 19-jarige Sherel Floranus kan zijn kunsten in de Eredivisie blijven vertonen, nadat hij met Sparta Rotterdam degradeerde een paar weken terug. De eveneens geboren Rotterdammer is een kind van Sparta en kwam afgelopen jaar 24x in actie. Naar verluidt kan hij een meerjarig contract bij de Superfriezen tekenen.

Advertentie