Samuel Bastien (21) keert terug naar België. De middenvelder verlaat Chievo Verona en tekent een contract tot 2020 bij Standard, waar hij in de jeugd actief was. Met een transferprijs van €3.000.000, met €800.000 aan bonussen, breekt hij het transferrecord van Standard net niet. 

Razvan Marin, Gojko Cimirot en Uche Agbo zijn gegeerd wild op de transfermarkt. Het is niet onrealistisch dat een van hen deze zomer vertrekt en dus ging Standard op zoek naar een nieuwe middenvelder. Daarbij kwamen Venanzi en co uit bij Samuel Bastien, middenvelder bij Chievo en de Belgische beloften. Hij tekent voor 4 seizoenen, met een optie op een 5e.

De Rouches betalen allicht €3.800.000 voor de 21-jarige polyvalente middenvelder. Hiermee lijkt hij op plaats 3 uit te komen in het lijstje met de duurste transfers van Standard, na Tchité en Victor Ramos (€4.000.000). Venanzi gaf enkele dagen geleden aan dat Standard op financieel vlak weer volledig stabiel is en bewijst dat vandaag met deze transferprijs.

Op die manier haalt Standard nog maar eens een voormalig jeugdproduct terug. Hij zal zich wel nog moeten bewijzen voor de fans, want na zijn periode bij Standard trok Bastien naar Anderlecht. In het seizoen 2015-2016 werd hij uitgeleend aan Avellino, waarna Chievo zijn volgende bestemming werd. Daar kwam hij op twee seizoenen tijd 35 keer in actie (dit seizoen 22 keer).

Later deze week zou de talentvolle doelman Erce Kardeşler nog tekenen, daarnaast is Standard in gesprek met Valencia over een eventuele overgang van Bakkali. De flankspeler zou Edmilson moeten vervangen, al is het nog niet zeker dat dé revelatie van PO1 de club nu al verlaat: er zou een nieuw contract klaarliggen voor de Belgo-Braziliaan.

 

Advertentie