Centrale middenvelder Juninho Bacuna verruilt FC Groningen voor Premier League-club Huddersfield Town. De jongste van de drie profvoetballende Bacuna’s treedt daarmee in de voetsporen van zijn broer Leandro, die in 2013 Groningen verliet voor de toenmalige Premier League-club Aston Villa.

De 20-jarige Juninho Bacuna gaat een meerjarig contract tekenen bij de ploeg uit Huddersfield. Hij stroomde in 2008 op 10-jarige leeftijd in bij de jeugd van FC Groningen en mocht in in februari 2015 als 17-jarige debuteren in de uitwedstrijd bij Heracles Almelo. De geboren Groninger pakte datzelfde jaar de KNVB Beker met FC Groningen, dat nog altijd de enige prijs is voor de Trots van het Noorden.

In totaal kwam Juninho Bacuna 94 duels in actie voor de FC. Daarin wist hij slechts 4 goals te maken, maar gaf wel 11 assists. Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld tot een talentvolle, gepassioneerde moderne middenvelder die steeds slimmer in zijn spel wordt. Bacuna is op het moment jeugdinternational bij Jong Oranje.

Bij Huddersfield Town gaat hij de ploeggenoot worden van de Nederlanders Rajiv van La Parra en Terence Kongolo en de Belgische spits Laurent Depoitre. Hoeveel FC Groningen ontvangt van de Engelse club, is nog onduidelijk.