België – Tunesië 27e niet-brilscore: een nieuw WK-record

België en Tunesië hebben, samen met de andere landenteams uiteraard, een nieuw record neergezet op het wereldkampioenschap. Nog nooit werd er in de eerste 27 WK-wedstrijden minstens eenmaal gescoord. Ondertussen hebben de landen in groep F de teller op 29 gezet. Update (26/06): het nieuwe record staat definitief vast op 36!

Het penaltydoelpunt van Hazard, het begin van een waar doelpuntenfestijn tegen de De Adelaars van Carthago, zette het nieuwe record in de geschiedenisboeken. De latere wedstrijden gisteren kenden beide 3 doelpunten, waardoor het record momenteel op 29 wedstrijden staat.

Dit verstevigde record betekent echter niet dat er enorm veel doelpunten gescoord worden. In slechts 4 van de 29 wedstrijden scoorden de teams meer dan 3 keer (5-0, 3-1, 3-3 en 5-2). We zagen maar liefst 10 wedstrijden op 1-0 eindigen.

Hieronder de meest voorkomende scores:

  1. 1-0 (10)
  2. 2-1 (7)
  3. 1-1 & 2-0 (3)
  4. 3-0 (2)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.