Senna Miangue staat zeer dicht bij Standard. De bij Beerschot opgeleide linksachter moet Collins Fai en Sébastien Pocognoli van meer concurrentie voorzien. De Belgische belofte-international wordt allicht twee seizoenen van Cagliari gehuurd, met aankoopoptie. 

In de zomer van 2013 verliet de nu 21-jarige Miangue Beerschot voor de U17 van Internazionale. Daar doorliep hij de jeugdreeksen en kwam hij ook enkele keren in actie bij de hoofdmacht.

Bij Inter was er echter geen toekomst voor hem weggelegd en dus trok hij naar Cagliari. In januari 2017 versterkte hij de ploeg op huurbasis, een half jaar later betaalde de Sardijnse club €3.200.000 voor een definitieve overgang.

Ondertussen speelde Miangue 16 wedstrijden voor Cagliari, hij is dus geen onbetwiste basisspeler. Standard zal de polyvalente verdediger, die ook centraal achterin uit de voeten kan, waarschijnlijk voor 2 seizoenen huren. In de deal zal ook een aankoopoptie vervat zitten. Na Bastien kan Standard dus nogmaals een basisspeler van de Belgische U21 aantrekken.

De Rouches zouden nog met Galatasaray onderhandelen over de transfer van Cavanda, maar als die niet doorgaat, wordt Fai mogelijk terug rechtsachter. Dan is Pocognoli de enige linksachter, en hij bewees vorig jaar geen betrouwbare basisspeler meer te zijn.

Pocognoli
Pocognoli is een voorbeeld in de kleedkamer, maar kan niet meer rekenen op een vaste basisstek
Advertenties