Sinds mei 2015 was het rugnummer 8 niet meer te zien bij de thuisploeg op Anfield Road. Daar komt nu verandering in, want Naby Keita kreeg het legendarisch geworden nummer van Stevie G zelf, toen hij vorige zomer bij de club tekende. 

Vandaag werd de 23-jarige Keita voorgesteld bij Liverpool. Hij kwam even terug op de overhandiging van het rugnummer:

“Het was een geweldige dag voor mij. Hij gaf me het nummer 8-shirt. Het was een verrassing, ik had het niet verwacht. Toen hij binnenkwam, keek ik naar hem en zei ik ‘wow!’, want hij is een legende. Hij is iemand die altijd respectvol was, zijn uiterste best deed op het veld, iemand die hier geliefd is. Als zo iemand je zijn nummer geeft, is het niet om er gewoon wat mee te spelen, dan moet je proberen zoveel te doen als hij deed. Dat is mijn motivatie!”

Advertenties