Standard heeft een nieuwe linksachter beet: Senna Miangue tekent bij de Rouches op huurbasis. De Belgische belofte-international, die ook centraal achterin uit de voeten kan, komt over van Cagliari. 

In de zomer van 2013 verliet de nu 21-jarige Miangue Beerschot voor de U17 van Internazionale. Daar doorliep hij de jeugdreeksen en kwam hij ook enkele keren in actie bij de hoofdmacht.

Bij Inter was er echter geen toekomst voor hem weggelegd en dus trok hij naar Cagliari. In januari 2017 versterkte hij de ploeg op huurbasis, een half jaar later betaalde de Sardijnse club €3.200.000 voor een definitieve overgang.

Ondertussen speelde Miangue 16 wedstrijden voor Cagliari, hij is dus geen onbetwiste basisspeler. Standard huurt hem nu voor twee seizoenen, in de deal zit ook een aankoopoptie van zo’n 3 miljoen euro vervat.

De Rouches willen dit seizoen op drie podia schitteren en dus moet de selectie versterkt worden in de breedte. Op de linksbackpositie kunnen Preud’homme en Ferrera nu beroep doen op Miangue, Fai, Pocognoli en eventueel Lavalée.

Preud'homme Djenepo