De 32-jarige Wayne Rooney lijkt zijn jeugdclub Everton in te ruilen voor een avontuur in de Verenigde Staten. De Engelse vedette begint zo voor het eerst in zijn carrière aan een buitenlands avontuur.

Wayne Rooney kwam vorige zomer terug bij zijn jeugdliefde Everton, nadat hij jarenlang voor Manchester United heeft gespeeld. De oud-aanvoerder van zowel The Red Devils als Engeland lijkt zijn eerste buitenlandse contract te gaan tekenen in Washington D.C. bij DC United, dat uitkomt in de MLS. Rooney kan naar verluidt voor 2,5 jaar aan de slag bij de huidige nummer 11 van de Major League Soccer.

Rooney, 119-voudig international van Engeland, kwam het afgelopen seizoen 40 duels in actie voor Everton, waarin hij 11 goals maakte en 3 assists gaf. In totaal staat zijn teller op 111 duels voor de blauw-witten uit Liverpool. Rooney gaat in de VS in de voetsporen treden van zijn landgenoten Steven Gerrard en Frank Lampard, die na hun succesvolle jaren in Engeland ook voor het Amerikaanse geld kozen.

D.C. United kent geen grote spelers. De in Europa meest bekende speler is de Hongaars international Zoltan Stieber, die jarenlang in Duitsland speelde. In de Amerikaanse hoofdstad komt hij een landgenoot tegen, de 23-jarige Ian Harks, die zowel een Amerikaans als Engels paspoort bezit.