Uiteraard werd Uruguay niet in de sterkste groep ingedeeld, toch heeft het Zuid-Amerikaanse land zijn imago volledig bevestigd tijdens de eerste ronde. Het team scoorde vijfmaal, belangrijker is echter het aantal tegendoelpunten: Muslera moest de bal geen enkele keer uit zijn netten vissen. Kunnen Ronaldo en co wel scoren? 

De Uruguayaanse viermansverdediging wordt normaal gezien gevormd door Varela, Giménez, Godin en Cáceres. In de laatste, relatief onbelangrijke wedstrijd tegen Rusland kwamen Laxalt en Coates in de ploeg, maar allicht zitten zij tegen Portugal opnieuw op de bank. Onder leiding van de keiharde Diego Godin maakte de achterhoede een uiterst solide indruk.

Portugal scoorde 5 doelpunten in de groepsfase, viermaal Ronaldo en één pareltje van Quaresma. Waarschijnlijk gaan de troepen van Santos vrij veel balbezit hebben, maar het is maar de vraag of zij wel kunnen scoren tegen Uruguay. Daarnaast moeten ze (vooral) Cavani en Suarez zien af te stoppen.

Het wordt een zeer interessante achtste finale, vooral op tactisch vlak. Het grote duel in het duel wordt dat tussen Cristiano Ronaldo en de defensie van Uruguay (vooral het Atlético-gedeelte met Godin en Giménez), beide teams kwamen nooit eerder tegen elkaar uit in het CR7-tijdperk. Aftrap morgen (30 juni) om 20u!

Advertentie