VfB Stuttgart heeft van zich laten spreken vandaag op de transfermarkt. De Zuid-Duitsers nemen Gonzalo Castro over van Borussia Dortmund en verwelkomt Daniel Didavi wederom bij de club. Daniel Ginczek wandelt de omgekeerde weg en vertrekt naar VFL Wolfsburg. Bij die Wölfe gaat hij de concurrentiestrijd aan met Wout Weghorst die eerder deze week AZ voor Wolfsburg verruilde. 

De 31-jarige Duitse-Spanjaard Gonzalo Castro wordt voor €5.000.000 overgenomen van Borussia Dortmund. Bij BVB speelde hij de afgelopen drie seizoenen, waar hij goed was voor 111 wedstrijden, 12 goals en 22 assists. De vijfvoudig international van Duitsland speelde daarvoor bij Bayer 04 Leverkusen, waar hij uit de jeugdopleiding afkomstig is. Dit wordt pas zijn derde club in zijn carrière, die zich tot dusverre alleen maar in Duitsland heeft afgespeeld.

Daniel Didavi keert transfervrij terug bij VfB Stuttgart, de club die hij in de zomer van 2016 verliet voor VFL Wolfsburg. De 28-jarige aanvallende middenvelder doorliep ook de jeugdopleiding van Stuttgart, waarin hij in 1997 toetrad. Voor Wolfsburg speelde hij 55 wedstrijden, daarin was hij 14x trefzeker en gaf hij 11 assists. Voor de Stuttgarters kwam hij al 70 wedstrijden in actie (19 goals & 7 assists). Verder kwam hij nog op huurbasis uit voor 1.FC Nürnberg.

Daniel Ginczek bewandelt dus de omgekeerde route naar Wolfsburg, dat €10.000.000 op tafel legt voor de Duitsers. Afkomstig uit de jeugdopleiding van Borussia Dortmund, waar hij nooit echt is doorgebroken. Hij speelde onder meer voor VFL Bochum, Sankt-Pauli en 1.FC Nürnberg. Afgelopen seizoen was hij goed voor 7 treffers in 23 Bundesliga-duels. Hij gaat ongetwijfeld de concurrentiestrijd aan met Wout Weghorst, die de overstap van AZ naar de Volkswagen-club maakte.

Advertentie