Het was weer een drukke transferweek Achter De Kazerne. Afgelopen vrijdag kondigde de club twee nieuwe spitsen aan en het vertrek van sterkhouder Colin Coosemans. Maar vandaag gaan we de aanvalslinie bespreken, want ondertussen lopen er al vijf spitsen rond op de trainingen van Malinwa. Vertrekt er nog iemand? Wie zal uiteindelijk spelen? We zetten de namen even op een rijtje.

De grootste naam onder de Mechelse spitsen is Igor De Camargo natuurlijk. De 35-jarige ex-international werd transfervrij gehaald uit Cyprus. Er wordt veel verwacht van hem door zijn indrukwekkende palmares en zijn scorend vermogen, want dat is hij nog zeker niet verleerd. Bij Apoel Nicosia scoorde hij maar liefst 15 doelpunten in de competitie. Het is duidelijk dat hij de favoriet is om in de basis te staan bij Mechelen, maar misschien nog niet in het begin van het seizoen.  De Camargo sukkelt met een blessure en is onzeker voor de eerste competitiematchen. Zodra hij fit is, is hij wel een wapen om in te zetten.

Dan hebben we twee spitsen die al sinds vorig seizoen bij de club spelen: Nicklas Pedersen en Fatos Beciraj. Ze werden allebei gehaald om de meubelen van KV Mechelen te redden tegen de degradatie, tevergeefs natuurlijk. Beciraj zag zijn kans in de ploeg verdwijnen nadat hij een rode kaart pakte tegen STVV. Totaal onnodig en zeer bepalend voor de rest van zijn seizoen, want hij kwam nog amper van de bank. In het begin van de zomer was het nog de bedoeling om hem te verkassen, maar daar bestaan toch twijfels over. Beciraj heeft al heel wat doelpunten gemaakt in de voorbereiding, dus het zal afwachten worden of hij toch vertrekt. Pedersen daarentegen heeft altijd laten uitschijnen dat hij blijft, zelfs de dag na de degradatie al. Hij speelde ook het vaakst in de basis in de laatste maanden van vorig seizoen en met succes. Weet u nog die (toen nog) belangrijke goal tegen Eupen? Als er een spits moet vertrekken, zal het kiezen worden tussen Pedersen en Beciraj.

Tot slot zijn er dan afgelopen week twee nieuwkomers voorgesteld. Ten eerste is er Gustav Engvall, een 22-jarige Zweed. Hij speelde vorig seizoen voor Göteborg, waar hij uitgeleend werd door het Engelse Bristol City. Engvall tekende voor twee seizoenen met een optie voor twee extra seizoenen. Hij wordt beschreven als een beloftevolle spits. Daarnaast heeft KV ook William Togui vastgelegd. De 21-jarige Ivoriaan tekende voor vier seizoenen en is dus ook een jonge spits die kan groeien. Hij speelde vorig jaar voor SC Gagnoa in Ivoorkust en werd daar topschutter. Over deze laatste twee spitsen kunnen we besluiten dat ze heel wat potentie bezitten om het te maken in Mechelen, maar dat daar vooral tijd voor nodig is. Vooral Togui is niet bekend met het Europese voetbal en heeft dus aanpassingstijd nodig. Het is dan ook weinig waarschijnlijk dat een van deze twee zal starten, maar ze kunnen wel fungeren als geheim wapen. En Malinwa en geheime wapens, vorig jaar heeft dat mooi uitgepakt.

Advertentie