Duitse voetbalbond lijkt vertrouwen in Löw te behouden na WK-afgang

Ondanks de blamage in Rusland blijft Joachim Löw bondscoach van Duitsland. Dat meldt het Duitse dagblad Bild. Het contract van de Duitser loop nog tot het wereldkampioenschap van 2022  in Qatar en hij lijkt dat te zullen gaan uitdoen.

In de aanloop naar het WK verlengde de Duitse voetbalbond het contract van bondscoach Joachim Löw. De regerende wereldkampioen had er alle vertrouwen in dat de voormalige aanvaller opnieuw succes zou oogsten met Die Mannschaft, maar dat draaide anders uit.

De Duitsers begonnen het toernooi met een nederlaag tegen Mexico en wonnen daarna op het nippertje tegen de stugge Zweden. Daarmee leek de ploeg van Löw de valse start te zullen gaan uitwissen, maar tegen Zuid-Korea liep het grondig mis. Dé toernooiploeg bij uitstek verloor verrassend de wedstrijd van de laatste kans en moest vroeger dan verwacht haar koffers pakken.

Niet alleen de uitschakeling was pijnlijk, vooral de manier waarop. De wereldkampioen speelde traag en dus werd er met de vinger gewezen naar de trainer. Ondanks alle kritiek bleef de voetbalbond zijn coach steunen. Nu zijn beide partijen tot een akkoord gekomen: Löw blijft aan als trainer van de nationale ploeg. Zijn contract loopt nog tot het WK van 2022 in Qatar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.