Hoewel de verwachtingen van WK 2018-gastland Rusland niet al te hoog waren, presteert het land tot nu toe erg goed. Met 2 overwinningen, 8 goals voor en 4 goals tegen wisten de Russen 2de te worden in groep A. Toen Rusland het vervolgens in de 1/8ste finale tegen Spanje op moest nemen rekende vrijwel iedereen op de uitschakeling, maar tevergeefs.

Aleksandr Golovin, voorafgaand aan het WK een nog vrij onbekende speler, was één van de spelers die het Russische elftal op sleeptouw nam. Zijn huidige club, CSKA Moskou, scheen eerder al met Juventus in onderhandeling te zijn over een transfersom. Juventus bood een bedrag van 20 miljoen euro, CSKA wilde minimaal 25 miljoen euro zien. Tot een overeenkomst kwamen de beide ploegen echter nog niet, en daarom hebben zich nu ook andere clubs voor Golovin gemeld.

De grootste gegadigde schijnt op dit moment Chelsea te zijn. De club uit Londen wil de 22-jarige Rus graag overnemen van CSKA Moskou, om hem vervolgens weer te verhuren aan Vitesse. Door het samenwerkingsverband tussen de 2 clubs maakten al meerdere Chelsea-spelers een goede ontwikkeling door bij Vitesse, en ook voor Golovin lijkt het een uitstekende tussenstap. De komst van trainer Leonid Slutski, degene die Golovin in 2015 liet debuteren bij CSKA Moskou, lijkt de transfer voor Golovin alleen maar aantrekkelijker te maken.

Advertentie