Daar waar zijn oudere broers Eden en Thorgan vanavond in Kazan voor een miljoenenpubliek de degens kruisen met de Seleção, vertoeft Kylian Hazard in een andere wereld. Hij speelt zaterdagavond in het landelijke Neeritter een wedstrijdje tegen het plaatselijke Veritas. Sinds vandaag is de 22-jarige middenvelder namelijk op proef bij Eredivisionist VVV-Venlo.

Kylian Hazard tekende verleden jaar nog tot veler verrassing als derde telg van de familie Hazard een contract bij Chelsea, maar mag daar nu alweer vertrekken. Hij maakte afgelopen seizoen deel uit van de U23-ploeg van de Londenaren, maar kwam daar niet veel aan spelen toe. Chelsea haalde Kylian weg bij het Hongaarse Ujpest. Eerder kwam hij in België uit voor White Star Brussel en Zulte Waregem.  Hazard mag tijdens trainingen en een tweetal oefenduels proberen een contract af te dwingen bij VVV-Venlo.

Naast Hazard heeft VVV-Venlo ook Idrissa Touré (U23 Werder Bremen) op proef. De Koelclub is de laatste weken erg actief op de transfermarkt. De Venlose club verzekerde zich onlangs ook al van de diensten van Jay-Roy Grot (gehuurd van Leeds United),  Tino-Sven Sušic (Antwerp), Peniel Mlapa (gehuurd van Dynamo Dresden), Christian Kum (Roda JC) en Sem Steijn (ADO Den Haag)

Advertentie