Laatste confrontatie tussen Zweden en Engeland was spectaculaire onemanshow

Zaterdag staan Zweden en Engeland tegenover elkaar in de achtste finales van de wereldbeker. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen zes jaar geleden eindigde op een historische 4-2-overwinning voor de Zweden met een zekere Zlatan Ibrahimovic in een glansrol.

Iedere voetbalfan herinnert zich wellicht nog het fabuleuze omhaaldoelpunt van Zlatan Ibrahimovic in de oefeninterland tegen Engeland. Op meer dan 25 meter van het doel werkte de Zweedse reus de bal in één tijd op spectaculaire wijze tegen de netten, waarmee hij de 4-2-eindstand vastlegde.

Die avond stond de all-time-topscorer van Zweden in een onemanshow al drie keer eerder aan het kanon. Welbeck en Caulker zorgden voor de Engelse voetnoten.

Samenvatting Zweden 4-2 Engeland (2012):

De Engelsen azen straks ongetwijfeld op revanche en zijn op papier ook de favoriet in dit duel, al bleek meermaals dit WK dat zo’n favorietenrol niet veel betekent.

Ditmaal geen Ibracadabra bij de Zweden, maar dat hoeft niet noodzakelijk een nadeel te zijn, integendeel. De Scandinaviërs zijn bezig aan een prima toernooi en staan als één van de verrassingen in de kwartfinale, iets wat met Ibrahimovic nooit lukte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.