Batshuayi trekt de deur bij Chelsea mogelijk achter zich dicht. Joaquin Caparros, sportief directeur van Sevilla, heeft op een persconferentie bevestigd dat de Belgische spits nog steeds een optie is. 

Michy Batshuayi kwam in juli 2016 over van Olympique Marseille. Chelsea betaalde toen €39.000.000. In zijn eerste seizoen kwam hij 29 keer in actie, maar gemiddeld slechts 27 minuten per wedstrijd. Toch bewees hij telkens dat hij de weg naar doel gemakkelijk weet te vinden. Hij strandde op 11 doelpunten, met als hoogtepunt de winning én titelgoal tegen West Brom.

Vorig seizoen scoorde hij ook regelmatig wanneer hij in actie mocht komen, waaronder tweemaal in de CL, maar in januari werd hij onderdeel van een grote spitsencarrousel: Giroud verliet Arsenal en trok naar Chelsea, Aubameyang ging van Dortmund naar Arsenal en Batshuayi tekende op huurbasis bij Die Borussen.

Bij Borussia Dortmund bewees Batshuayi zijn waarde: 10 wedstrijden in de Bundesliga leverden 7 doelpunten op voor de Rode Duivel en ook in de Europa League was hij belangrijk. Door een blessure moest hij het seizoenseinde echter aan zich laten voorbijgaan.

Chelsea zou 30 miljoen euro willen ontvangen voor de joviale goaltjesdief. Dortmund lijkt geen poging meer te zullen wagen, ondanks het feit dat ze zeer tevreden waren over zijn prestaties. Het is dus wachten op een bod van Sevilla, mogelijk mengen nog andere Europese subtoppers in de jacht op zijn handtekening.