AS Monaco heeft de toekomstige linksback van het nationale elftal van Italië binnengehaald. In ruil daarvoor vertrekt defensieve middenvelder Soualiho Meïté naar de Noord-Italiaanse stad. 

AS Monaco betaalt €12.000.000 aan Torino voor de 23-jarige Italiaanse linksback Antonio Barreca. De linksachter was een kind van de club, hij doorliep elke jeugdafdeling van Torino, de stad waar hij ook is geboren. Hij speelde voorheen nog kortstondig op huurbasis bij AS Cittadella in de Serie B en Cagliari Calcio. De oud-jeugdinternational van Italië kwam in totaal op slechts 39 wedstrijden voor ‘zijn’ Torino.

In deze ruildeal is de 24-jarige middenvelder Soualiho Meïté ook betrokken. De oud-speler van het Belgische Zulte Waregem werd vorige zomer voor €8.000.000 weggeplukt uit het Regenboogstadion. Torino neemt hem nu over voor een bedrag van €10.000.000, nadat hij afgelopen seizoen op huurbasis voor Girondins de Bordeaux uitkwam. Eerder speelde Meïté nog voor LOSC Lille en het door de goede jeugdopleiding befaamde AJ Auxerre. De Fransman kwam slechts tot 3 wedstrijden voor de Monegasken.

Advertentie