Volgens de Japanse topploeg Kashima Antlers is er een formeel akkoord bereikt tussen de ploeg en het Belgische Cercle Brugge wat betreft de Japanse international Naomichi Ueda (23). De Japanse centrumverdediger vliegt dit weekend naar België om de medische testen te ondergaan. Als deze goed zijn, wordt uiteindelijk ook het contract getekend. 

Sinds Cercle Brugge overgenomen werd door AS Monaco in 2017, waait er een nieuwe wind in het Brugse Prinsdom. Groen-zwart wordt met de dag professioneler en kan gebruikmaken van het erg uitgebreide scoutnetwerk van moederploeg AS Monaco. De komst van Ueda (die in Japan bekendstaat als een beloftevolle speler) heeft dan ook naar alle waarschijnlijkheid te maken met Monaco.

Ueda doorliep alle jeugdreeksen bij de Japanse nationale ploeg en speelt al sinds 2013 voor de “Geweien”. Bij de Kashima Antlers groeide hij uit tot een volksheld, velen betreuren het vertrek van hun favoriete speler dan ook. Het regent reacties op Facebook en Twitter.

Statistieken:
J1 Competitie: 96 wedstrijden (4 goals)
League Cup: 7 wedstrijden (0 goals)
Emperor’s Cup: 10 wedstrijden (0 goals)
AFC Champions League: 15 wedstrijden (2 goals)
Wereldbeker FIFA Clubs: 3 wedstrijden (0 goals)
J3 League (U-22 geselecteerd): 4 wedstrijden (0 goals)

Advertentie