Standard had al enkele vroege transfers gedaan, waardoor de selectie nog slechts één type miste: een kopbalsterke spits. Vandaag kwam de Luikse club met zeer groot nieuws opzetten: Orlando Sá keert terug, een zeer onverwachte transfer. 

In de zomer van 2016 haalde Standard Sá transfervrij naar Sclessin. Anderhalf jaar, 62 wedstrijden en 30 doelpunten later trok de 30-jarige publiekslieveling naar China. Hij tekende er bij Henan Jianye. Daar voelde hij zich echter nooit echt thuis en daar kon zelfs zijn grote salaris niets aan veranderen, want nu keert de Portugees terug.

Over de transferprijs en de duur van het contract is nog niets bekend. De Chinese club betaalde in februari tussen 5 en 8 miljoen euro voor de spits, maar allicht recupereren ze dat bedrag niet.

“Ik voel dat ik naar huis terugkeer en dat is een goed gevoel! Ik kijk ernaar uit om mijn Luikse vrienden, mijn ploegmaats en de hevige supporters terug te zien. Ik wil in het bijzonder Henan Jianye bedanken voor het feit dat ze rekening hielden met mijn gevoelens.”

Als er geen belangrijke uitgaande transfers meer plaatsvinden, lijkt de selectie van de Rouches volledig klaar voor het nieuwe voetbalseizoen!

Advertentie