In 1925 werd het Stadio Giuseppe Meazza, onder deze naam vanaf 1979, gebouwd in het Milanese district San Siro. Meazza was een speler die voor zowel AC Milan als Inter uitkwam. Vandaag is het stadion een van de mooiste en meest imposante voetbaltempels ter wereld. 

Op niet-wedstrijddagen kan je San Siro bezoeken, een echte aanrader als je in Milaan bent. Vanuit het centrum is het stadion gemakkelijk te bereiken via het zeer goed georganiseerde metronetwerk. San Siro is het eindstation van lijn 5.

 

Deze metrolijn wordt beveiligd door schuifdeuren op de perrons, (om het niet over hooligans te hebben) voor de veiligheid van de supporters.

In het station ‘San Siro’ zie je het enorme bouwwerk meteen opdoemen, een ruimte waar al vele monden opengevallen zijn…

San Siro AC Milan Inter

De wandeling naar de biglietteria geeft je de kans om de buitenkant van het prachtige stadion goed in je op te nemen.

 

Als bezoeker kan je eerst een kijkje nemen in het museum. Hier vind je enkele maquettes, maar vooral veel shirts en ander objecten die legendes aan het museum schonken. De truitjes zijn niet alleen van de spelers van de twee thuisclubs, ook de legendes die ooit voor een andere ploeg in het stadion speelden passeren de revue.

 

 

Het vervolg van de Stadium Tour brengt je via de interviews-ruimte naar de kleedkamers. Het stadion telt uiteraard twee thuiskleedkamers, met verschillende accenten. Het enige element dat echt vergelijkbaar is, is de aandacht voor het palmares.

 

In de tunnel naar de kleedkamer hebben ze bij AC Milan gekozen voor motiverende teksten. De rivalen opteerden voor een opsomming van de belangrijkste clublegendes.

 

 

In de kleedkamers zelf vallen vooral de zitplaatsen van AC op.

 

Een kale, neutrale spelerstunnel brengt je vervolgens bij het veld (op het moment van de foto’s zonder gras omwille van een concert). De stoeltjes in het stadion zijn onderverdeeld in vier sectoren (groen, oranje, blauw en rood).

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het dak is misschien wel het mooiste gedeelte van het stadion.

 

Je kan het bezoek afsluiten in de enorme half-half-fanshop. Opvallend: achterin de winkel kan je nog een blik werpen in het stadion.

Advertentie