Alisson Becker is de nieuwe doelman van Liverpool. De talentvolle Braziliaanse international wordt voor een recordbedrag van 62,5 miljoen euro overgekocht van AS Roma. Via bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot 72,5 miljoen euro. 

Alisson (25), die zijn carrière begon bij het Braziliaanse SC Internacional, maakte vorig seizoen bij AS Roma indruk onder de lat. In 49 officiële wedstrijden hield hij 22 keer de nul en slikte hij 47 tegendoelpunten. Dit WK stond hij ook tussen de palen bij Brazilië.

Duurste doelman ooit

Real Madrid, Chelsea en Liverpool toonden nadrukkelijk interesse in de 31-voudig international. Die laatste ploeg weet uiteindelijk de transfer te realiseren en telt maar liefst 62,5 miljoen euro (exclusief bonussen) neer voor de goalie. Alisson is hiermee de duurste doelman aller tijden. Het vorige record stond op naam van Gianluigi Buffon met een bedrag van zo’n 53 miljoen euro.

“Het is een droom die uitkomt om in dit prestigieuze shirt te mogen spelen. Het is een mooie stap in mijn carrière. Ik ben heel gelukkig dat ik hier ben en ik zal het beste van mezelf geven”, klinkt het bij de nieuwste aanwinst van de Engelse traditieclub.

The Reds kampen al enige tijd met een doelmannenprobleem, met de blunders van Loris Karius in de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid als dieptepunt. Met Alisson hebben ze op Anfield nu een topper in het vak beet. Hij tekent in Liverpool een contract voor zes seizoenen.

Nefaste gevolgen voor Belgische doelmannen

Niet iedereen zal even tevreden zijn met de nieuwste aankoop van The Reds. Simon Mignolet ziet met de komst van Alisson zijn kansen op speelminuten in Liverpool alsmaar verkleinen. Vorig seizoen moest de Truienaar zijn plaats onder de lat afstaan aan Karius, nu lijkt hij nog een plaatsje te gaan zakken in de pikorde. Een transfer dringt zich op.

Ook voor die andere Belgische doelman Thibaut Courtois is de transfer geen goede zaak. De nummer 1 van de Rode Duivels zit dicht bij een overgang naar Real Madrid, maar om groen licht van Chelsea te krijgen willen The Blues eerst een opvolger voor hem vinden. Die leek er in de vorm van Alisson te komen, maar de Londense club werd in snelheid gepakt door de ploeg uit Liverpool. Courtois’ transfer wordt hierdoor nog even uitgesteld, al lijken ze bij Chelsea nu hun pijlen te richten op Kasper Schmeichel, de doelman van Leicester City.

Advertenties