Het Schotse Celtic hoopt Willem II-middenvelder annex verdediger Elmo Lieftink binnen korte termijn te verwelkomen. De Deventenaar kwam in 2016 transfervrij over van Vitesse, waar hij al sinds 2004 in de jeugdopleiding zat.

Lieftink begon zijn carrière bij Willem II als bankspeler, maar werd vanaf de tweede seizoenshelft in het seizoen 2016/2017 steeds belangrijker. Afgelopen seizoen was het een vreemd seizoen voor Lieftink: middenvelder, linksback, bankspeler, speler bij het onder 21-elftal, overal was hij nodig. Zijn club Willem II speelde 21 wedstrijden met hem in het veld, als basisspeler of invaller. In die 21 wedstrijden behaalde de club een winstpercentage van 38 procent en een verliespercentage van ook 38 procent. De overige 13 wedstrijden, waarin Lieftink niet meespeelde, werd er een winstpercentage van slechts 15 procent en een verliespercentage van maar liefst 69 procent behaald, opvallende gegevens.

Celtic-trainer Brendan Rogers is erg gecharmeerd van de 24-jarige en volgt hem dan ook al sinds mei dit jaar. Rogers heeft de clubleiding van Celtic nu de opdracht gegeven maar eens stappen te gaan ondernemen voor Lieftink. Lieftink zou bij Celtic teamgenoot kunnen worden van keeper en tevens landgenoot Dorus de Vries, die in Nederland speelde voor SV Beverwijk, Telstar en ADO Den Haag.

Advertentie