Erwin Koeman wordt de nieuwe assistent-trainer van Fenerbahçe. Hij gaat bij de Turkse grootmacht nauw samenwerken met hoofdtrainer Phillip Cocu.

Koeman zat sinds het ontslag bij Everton al zo’n 9 maanden zonder club. Hij werd destijds samen met zijn broer Ronald weggestuurd bij de club uit Liverpool. Phillip Cocu sprak lovende woorden over met name de ervaring van zijn nieuwe assistent: “De ervaring van Erwin is goed voor ons team en de persoonlijke ontwikkeling van onze spelers.”

Fenerbahçe had een wisselvallige voorbereiding onder Cocu. Het verloor van Lausanne (2-1), speelde gelijk tegen Istanbulspor (1-1), Feyenoord (3-3) en Altinordu (1-1) en won van Fulham (0-3) en Cagliari (2-1). Op dinsdag 7 augustus speelt het de eerste belangrijke wedstrijd. De Sarı Kanaryalar, Gele Kanaries, reizen dan af naar Portugal, waar de uitwedstrijd tegen Benfica voor de Champions League-kwalificatie op het programma staat. Zaterdag 11 augustus begint ook de Turkse competitie voor Fener weer, de club neemt het dan thuis op tegen Bursaspor, waar onder andere William Troost-Ekong, Joshua John en Tomas Necid in dienst zijn.

Advertentie