Eindelijk is het weer zover. Komend weekend staat er weer een wedstrijd met inzet op het programma in 1B. Voor de Kakkers is dat al 5 maanden geleden. Een match om naar uit te kijken dus.

En of ze er naar uitkijken! Het bezoekersvak was meteen uitverkocht, en er zal ongetwijfeld veel volk van KV Mechelen te vinden zijn tussen de thuisaanhang. Er wordt aangenomen dat er meer dan 2000 Kakkers de verplaatsing zullen maken.

De sfeer zal er alvast inzitten. Maar wat moeten we nu verwachten van de wedstrijd zelf?

Malinwa versterkte zich gevoelig; er kwamen meer dan 10 nieuwe jongens bij de A-kern. De bekendste namen zijn De Camargo, Berrier, en Kaya. Jammer genoeg zullen die eerste twee niet aan de aftrap komen. Berrier is nog zeker drie maanden out, en De Camargo is nog niet 100% wedstrijdfit. Hij zal op de bank beginnen. Verder trok KV Mechelen met Storm, Cornet en Swinkels ook jongens aan met heel wat ervaring in 1B.

OHL bleef wat op de achtergrond de afgelopen transferperiode, maar deden toch enkele mooie transfers. Myny kwam over van Waasland-Beveren, en ook Sam Hendriks en Frédéric Duplus worden jongens om in de gaten te houden. Echter verloren ze wel Nikola Storm aan KV Mechelen, een serieuze aderlating. De Leuvenaars deden uiteindelijk maar 6 inkomende transfers, maar ze versterkten zich wel op de plekken waar het nodig was.

We verwachten een zenuwachtige wedstrijd, met twee ploegen die hun titelambities meteen willen onderstrepen met een overwinning. KV Mechelen lijkt ons over iets meer kwaliteit te beschikken, maar OH Leuven valt zeker niet te onderschatten in eigen huis. Onze prognose: een gelijkspel.

Advertentie